ZoomSchool

Welkom bij de ZoomSchool!

Online trainingen of lessen geven moeilijk? Welnee! Het enige wat je nodig hebt, is een flinke dosis motivatie, een goede internetverbinding én een handige online tool. Zoom dus! Dankzij een video-conferencing platform kun jij voortaan te gekke trainingen of lessen verzorgen. Online, vanaf waar jij maar wilt. 

Hoe geef je een steengoede training met een interactief tintje?

Maar hoe pak je dat aan? Hoe geef je een steengoede training met een interactief tintje? Welke mogelijkheden bieden Zoom daarvoor? En hoe houd je je deelnemers ook online gemotiveerd? Dat alles leer ik jou in de ZoomSchool. Zodat jij na afloop razend enthousiast bent om – net als ik – acuut aan het online trainen te slaan. En dat alles zonder het interactieve en persoonlijke karakter van jouw fysieke trainingen te verliezen. 

Samen leren in de ZoomSchool Community.

Ik ben van mening dat samen leren effectiever, leuker en interessanter is. Daarom heb ik voor de >200 ZoomSchoolers die op dit moment meedoen een online community opgericht. ZoomSchoolers kunnen hier ervaringen met elkaar delen, tips geven en vragen stellen.

Het profiel van een ZoomSchooler: een nieuwsgierige, enthousiaste en leergierige trainer die interactieve fysiek trainingen omzet in een interactieve online training.

Voor wie is de ZoomSchool?

De ZoomSchool is er voor iedereen die speelt met het idee een fysieke trainingen online te gaan geven. En met name interactieve trainingen. Rollenspellen, mensen in groepjes laten werken of een oefening laten maken op een flip-over, precies dat ga ik je leren. 

Kortom; deze training is er voor iedereen die voor groepen staat. 

Ik zou zeggen: blijf niet spelen met het idee, maar GA ERVOOR. Juist nu. Leer deze nieuwe skill en profiteer ervan. Geloof me: je zult er geen spijt van krijgen.

Wat levert het je op?

Na afloop van deze training ken jij alle tips en tricks om direct met Zoom aan de slag te gaan.

Het resultaat na deze training:

 • Je kunt als een echte pro via Zoom jouw eigen online trainingen geven en hosten.
 • Je weet precies hoe je alle settingen die Zoom/BlueJeans te bieden heeft in te stellen. (ps, ik geef je een printscreen van mijn settingen).
 • Je weet hoe je je trainingen een super-interactief tintje geeft.
 • Je kent de juiste prestatietechnieken voor online. Jouw cursisten zijn én blijven gemotiveerd.
 • Je weet hoe je de energie hoog houdt, en de aandacht van jouw deelnemers niet verliest. 
 • Je kent de belangrijkste mogelijkheden die Zoom te bieden heeft. Bijvoorbeeld het gebruik van Break-out Rooms, het Whiteboard, Polls etc.

Wat je krijgt?

Als je een kaartje koopt maak je deel uit van de ZoomSchool Community (momenteel >200 enthousiaste en gedreven ZoomSchoolers). 

Daarnaast krijg je toegang tot maar liefst drie video-based trainingen (in totaal 90 minuten aan filmpjes) plus per training een overzichtelijke handout. 

Daarmee leer jij alles wat je moet weten om direct met Zoom aan de slag te kunnen gaan. Ik leer je niet alleen de technische basics van Zoom. Nee, ik geef je vooral heel veel praktische tips waarmee jij jouw eigen online training kunt hosten en faciliteren.

De inhoud van de drie video-based trainingen.

Training 1: Hoe host je een Zoom-training? (Duur: 35minuten)

Tijdens deze training leer jij zelf een Zoom-training opzetten. Je ontdekt de juiste knoppen en krijgt de fijne functies van Zoom onder de knie.

Deze training is voor jou als je je herkent in de volgende vragen:

 • Allemaal leuk en aardig, die break-out rooms. Maar hoe zet ik die op?
 • Hoe gebruik ik het whiteboard? En waar vind ik de knop om mijn scherm te delen?
 • Het start ik met de juiste instellingen?
 • Hoe zorg ik ervoor dat alles werkt zoals het hoort?
 • En waar heb ik ál die knoppen voor nodig?

Ik wijs je de weg door Zoom, zodat Zoom geen verrassingen meer voor je heeft.

Training 2: Hoe faciliteer je een Zoom-training? (Duur: 35minuten)

Een online training, hoe pak je dat aan? Inclusief blijvende aandacht van de deelnemers, ijzersterke presentatietechnieken en de juist werkvormen? Dat leer je in deze training. Dit is dé training voor jou als je jezelf het volgende afvraagt:

 • Presenteren voor de camera, waar moet ik op letten?
 • Niet te kort en niet te lang – maar hoe lang mag een training dan duren?
 • Welke werkvormen kan ik het beste gebruiken?
 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn deelnemers zich veilig voelen?
 • En hoe houd ik mijn deelnemers energiek zonder liters koffie?

 Dat alles leer je tijdens deze training.

Training 3: Hoe bouw je een online training? (Duur: 20minuten)

Een goede training valt of staat bij een goede opbouw. Maar hoe ziet dat er online uit? En waar moet je op letten? Deze training geeft je o.a. antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe doseer ik mijn informatie op de juiste manier, dus zonder overkill aan info?
 • Hoe speel ik in op verschillende leerstijlen?
 • Hoeveel informatie kan ik aanbieden?
 • Met welke verschillen met een fysieke training moet ik rekening houden?
 • En hoe bereik ik bij je deelnemers wat ik wil bereiken?

Na deze training weet jij hoe je de ideale online training opzet. Zo giet je jouw lesmateriaal in een training die wérkt. 

Deze trainingen kun je gewoon volgen op het moment dat jou uitkomt. Alles is binnen 12uur beschikbaar in een online leeromgeving samen met de community. Dus lekker makkelijk, alles onder één dak.

De trainingen nog eens terugkijken? Ook geen probleem. Tot 31 maart 2021 kun je de video’s zo vaak kijken als je maar wilt. 

Over de trainer: Elja

De trainer? Dat ben ik. Elja dus. Ik ben freelance trainer op het gebied van communicatie, sales en leiderschap. En groot Zoom-liefhebber. Zoom en ik gaan way back. Voordat ik freelance trainer werd, heb ik 15 jaar in het internationale bedrijfsleven gewerkt. Ik stuurde een internationaal team aan en verzorgde de trainingen voor medewerkers. Dat deed ik vanaf afstand. Met Zoom dus! 

Mijn kennis en ervaring zet ik nu in als freelance trainer en coach. En als oprichter van de ZoomSchool. Denken in mogelijkheden is wat ik graag doe. Ook nu. Daarom heb ik deze training ontwikkeld om ook anderen op weg te helpen bij het geven van trainingen en lessen via Zoom. Want jou net zo profiteren van deze fijne tool als ik al jarenlang doe – dat is mijn grote missie.

INVESTERING

€ 149,- excl. btw

Tot 31 maart 2021 blijf je lid van de ZoomSchool Community en kun je alle video’s zo vaak kijken als je maar wilt.

Boek nu je ticket!

Ben jij er klaar voor om als trainer alles uit Zoom te halen? Yes! Ik leer je graag alles wat je moet weten. Bestel nu je ticket. 

Stay safe & Zoom ON!!!

//Elja

communicatie training