Van 15 jaar bedrijfsleven naar enthousiaste freelance trainer

leiderschapstraining

Ik ben Elja, een ervaren freelance trainer die met hart en ziel doet wat ze doet. En ook een reislustige 44-jarige levensgenieter met een enorme passie voor persoonlijke ontwikkeling.

Wie ik ben in steekwoorden?

Ik ben opgegroeid in Doorwerth, studeerde Commerciële Economie in Utrecht, woonde 10 jaar in Amsterdam en heb het hectische leven in de stad inmiddels verruild voor de prachtige kust en duinen in Zandvoort.

***

Ik ben een streber en een enthousiasteling die houdt van nieuwe avonturen. Op ski’s, op een kitesurfboard of voor een enthousiast trainingspubliek.

***

Ik ben benaderbaar en kwetsbaar, maar ook een echte streber en heel resultaatgericht. Een prima combinatie in mijn werk!

***

Persoonlijke ontwikkeling vind ik nogal belangrijk. Ben ik even blij dat ik daar als trainer en ondernemer volop mee bezig kan zijn!

***

Ik geloof in de kracht van mindset. Het is fascinerend hoeveel je kunt bereiken door je eigen gedachten te leren sturen. Daar inspireer ik anderen graag bij door mijn lessen uit het ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling te delen op mijn Instagram-account. Volg me gerust, net als +1500 anderen!

***

Ik doe regelmatig inspiratie op tijdens reizen en klap met plezier mijn laptop open op een zonnig oord, in een bruisende stad of omringd door ongerepte natuur. Hard werken doe ik namelijk ook heel graag.

***

Gepassioneerd en gedreven kun je mij wel noemen. Als freelance trainer, maar ook in mijn eerdere werk (15 jaar) in commerciële en leidinggevende functies.

15 jaar ervaring in het bedrijfsleven

Met veel plezier heb ik 15 jaar gewerkt in sales en marketing bij Nestlé en Diageo. Daar werkte ik onder meer als Account Manager, Fields Sales Manager, Customer Marketing Manager en Head of Learning and Development Europe. Allemaal hippe Engelse titels uit het moderne bedrijfsleven (lees ze gerust eens na op mijn LinkedIn!), maar die functies hadden één ding gemeen.

Steeds stond het bouwen, aansturen, ontwikkelen en begeleiden van teams centraal. Dat was waar mijn hart lag.

De laatste paar jaar heb ik de afdeling ‘Learning and Development’ binnen Diageo aangestuurd. Een waardevolle ervaring! Met mijn team was ik verantwoordelijk voor de leerprogramma’s van ongeveer 1.500 medewerkers binnen Diageo Europa.

In die tijd heb ik heel wat commerciële trainingen, leiderschapstrainingen en individuele coachingstrajecten verzorgd op verschillende niveaus. Toen wist ik: hier wil ik meer mee doe!

Van bedrijfsleven naar freelance trainer

Met een rugzak vol ervaringen was het voor mij een logische stap om te gaan doen wat ik het liefst doe. Trainingen geven dus!

Die stap was overigens voor veel mensen geen verrassing. Mijn passie voor lesgeven ontdekte ik al op jonge leeftijd. Op mijn zestiende gaf ik paardrijles en in mijn studententijd leerde ik mensen zeilen op de Friese meren.

Nu werk ik met veel plezier als freelance trainer en geef ik communicatie-, sales- en leiderschapstrainingen. Dit doe ik bij grote organisaties als bol.com, KLM en Heineken. Maar ook vind je mij regelmatig in het MKB. Van huisartsenpraktijk tot snel groeiende start-ups. En van familiebedrijf tot videoproductie-organisatie.

Binnen het MKB komen mijn ervaringen bij de grote bedrijven goed van pas. Voor mij geldt: of een organisatie nu groot is of klein, ontwikkeling is voor iedereen een belangrijke voorwaarde voor succes.

trainingen

Focus op persoonlijke ontwikkeling

Niet alleen in mijn trainingen staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Ook in mijn persoonlijke leven hecht ik veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Dat is alleen al te zien aan mijn kast vol zelfhulp- en managementboeken.

Sinds ik ben gaan ondernemen, wijd ik zelfs standaard één dag per week aan werken aan mijn ontwikkeling. Uitgeleerd ben ik nooit.

soft skills leren

Wie ben ik nog meer?

Naast trainer geniet ik ook volop van het leven. Ik ben graag in de duinen aan het hardlopen of op de Noordzee aan het kitesurfen. Mij kun je wel een combinatie van adrenaline en rust noemen.

Het ene moment reis ik de wereld rond, sta ik op de skilatten of waag ik me aan snowboarden en mountainbiken. Het volgende moment zoek ik de rust op in de duinen of met een boek op de bank.

Verder ontdek ik graag meer van de wereld. Net als bij veel andere ondernemers is vrijheid voor mij een belangrijke drijfveer om te gaan ondernemen. Regelmatig verhuur ik mijn woning om zelf te genieten op verre oorden als Bonaire, Bali en de Himalaya.

De ene keer ga ik voor mijn rust, de andere keer maak ik er een workation van en neem ik mijn werk gewoon mee. Want omdat ik doe wat ik leuk vind, voelt mijn werk elke dag een beetje als vakantie.

corporate trainer

Wat anderen over mij zeggen

Hoe ik jou kan helpen?

Zie jij net als ik de waarde van leren en ontwikkelen? En ben je nieuwsgierig hoe ik jou of de mensen binnen jouw organisatie kan helpen alles uit hun kunnen te halen? Bel of mail me gerust om vrijblijvend te sparren over de mogelijkheden. Ik denk graag mee!

Hopelijk tot ziens! //Elja