Training: Effectief communiceren

Training: Communiceren op het juiste niveau

communicatie trainer

Communicatie is key! Zonder effectieve communicatie geen verkopen, efficiënte processen of blije klanten en werknemers. Gelukkig verlopen de meeste gesprekken effectief, maar hoe zit het dan met dat ene totaal niet soepele gesprek? Dat gesprek dat nergens toe leidt of waarin jullie elkaar totaal niet begrijpen. Frustrerend? Ja! Maar zelfs een lastig gesprek kun je weer laten werken – voor beide partijen. Tijdens de training ‘Communiceren op het juiste niveau’ leer je hoe.

training

In deze training ga ik in op de vier lagen die je kunt onderscheiden in communicatie. In veel gesprekken op het werk focussen we op de inhoud. Vaak gaat dat aardig goed, maar niet altijd zitten beide gesprekspartners op de inhoudslaag. Vaak is dát waar het misgaat en is dát ook het punt om op een andere laag over te schakelen. Zo kan het helpen om eerst bespreekbaar te maken wat jou en je gesprekspartner mogelijk qua relatie dwarszit voordat je op de inhoud ingaat of moet er misschien eerst iets opgehelderd worden. 

Tijdens deze training leer je hoe je aanvoelt wat nodig is in een gesprek en hoe je op een andere communicatielaag overgaat.

Na afloop van de training…

  •   …kun je met zelfvertrouwen een gesprek aangaan, ook met mensen die op een andere golflengte zitten.
  •   …verbale en non-verbale communicatie combineren op een manier die wérkt.
  •   …switchen tussen communicatielagen om een vastgelopen gesprek nieuw leven in te blazen.
  •   …stoorzenders in een gesprek uit de weg helpen om de focus weer op de inhoud te leggen. 
leiderschapstraining

Wat mij onderscheidt van andere trainers?

Mijn persoonlijke aanpak! 

Vanuit mijn 15+ jaar ervaring in het bedrijfsleven geef ik trainingen boordevol herkenning en met een praktische insteek. Geen ingewikkelde materie en theoretisch jargon, maar leren door te DOEN. Ik geloof namelijk in de kracht van concrete voorbeelden, opdrachten en ervaringsverhalen. Juist daarom zijn ze lekker effectief.

Ik weet als geen ander welke weg deelnemers afleggen, omdat ik zelf ook op hun stoel heb gezeten. Ik heb zelf met mijn voeten in de klei gestaan, heb fouten gemaakt en heb daar mijn lessen uit geleerd. Dat helpt!

Want van iemand die weet hoe het is en die voorbeelden kan geven, neem je makkelijk iets aan. Toch? Dat krijg ik in ieder geval regelmatig van deelnemers te horen. 

Zo zorg ik ervoor dat iedereen met nieuwe inzichten en acties naar huis gaat en stappen kan zetten. Want concrete resultaten en doelen behalen – dat is waar ik samen met jou voor ga.

Deze bedrijven gingen je voor

Van familiebedrijf tot snel groeiende start-up tot multinational – de ontwikkeling van jouw bedrijf is bij mij als trainer in goede handen.

Leiderschapstraining

Wat anderen over mij zeggen

online programma