Training: Effectief communiceren

Communicatie is key. Zonder effectieve communicatie geen verkopen, efficiënte processen of blije klanten en werknemers.

communicatie trainer

Gelukkig verlopen de meeste gesprekken effectief, zo heb ik als leidinggevende en salesexpert in het bedrijfsleven vaak ervaren.

Maar hoe zit het dan met dat ene totaal niet soepele gesprek? Dat gesprek dat nergens toe leidt of waarin jullie elkaar totaal niet begrijpen. Frustrerend? Ja! Reden genoeg om het gesprek te laten voor wat het is? Nee, dat niet. Zelfs een lastig gesprek kun je weer laten werken – voor beide partijen.

Tijdens de training Effectief Communiceren leer ik je met rollenspellen en voorbeelden hoe je dat doet.

10% theorie, 90% DOEN

Effectief communiceren leer je niet uit een boekje, maar door te DOEN. Daarom gaan we, zoals bij al mijn trainingen, vooral lekker praktisch aan de slag. Voor PowerPointpresentaties van 50 slides of ellenlange theoretische uitleg hoef je dus zeker niet bang te zijn.

Natuurlijk komt er wel uitleg aan bod, maar we houden het kort. Daarna gaan we oefenen met eigen voorbeelden vanuit jullie organisatie én doen we rollenspellen met een professionele acteur. Een bewezen effectieve manier om te leren hoe je communicatie, ook in lastige situaties, effectief aanpakt!

In mijn uitleg ga ik in op de vier lagen die je kunt onderscheiden in communicatie. Het zit namelijk zo: in veel gesprekken op het werk focussen we op de inhoud. Vaak gaat dat aardig goed, maar niet altijd zitten beide gesprekspartners op de inhoudslaag. Vaak is dát waar het misgaat en is dát ook het punt om op een andere laag over te schakelen.

Zo kan het helpen om eerst bespreekbaar te maken wat jou en je gesprekspartner mogelijk qua relatie dwarszit voordat je op de inhoud ingaat of moet er misschien eerst iets opgehelderd worden. Tijdens deze training leer je hoe je aanvoelt wat nodig is in een gesprek en hoe je op een andere communicatielaag overgaat.

Wat levert de training op?

Zelfs gesprekken voeren met een lastige collega is geen mission impossible. Deze training helpt je om onmogelijke gesprekken weer effectief te laten verlopen. En dat zonder er te veel tijd en energie aan te verspillen. En mét resultaat. Dat maakt doelen makkelijker te behalen. En daar profiteert de hele organisatie natuurlijk van mee.

Daarnaast kunnen deelnemers na deze training…

 • …met zelfvertrouwen een gesprek aangaan, ook met mensen die op een andere golflengte zitten.
 • …verbale en non-verbale communicatie combineren op een manier die wérkt.
 • …switchen tussen communicatielagen om een vastgelopen gesprek nieuw leven in te blazen.
 • …stoorzenders in een gesprek uit de weg helpen om de focus weer op de inhoud te leggen.
Feedback geven en ontvangen

Over deze training bij EB Academy

Mijn trainingen zijn anders dan anders. Ik ben geen groots trainingsbureau dat een willekeurige trainer jouw kant op stuurt. Nee, ik verzorg mijn trainingen zelf. Na 15 jaar ervaring in de sales, marketing en als manager in het bedrijfsleven zet ik mijn ervaringen in om anderen te helpen.

Daarbij kies ik voor maatwerk en pas ik de training volledig aan op je organisatie. Lange presentaties doe ik niet aan. Praktisch bezig zijn en oefenen met rollenspellen is meer mijn ding. Juist daardoor kunnen deelnemers écht van mijn trainingen profiteren.

Bij deze training Effectief Communiceren profiteer je van het volgende:

 • Een bewezen nuttige training, die ik al bij veel bedrijven heb mogen geven.
 • Je weet altijd wie je voor je hebt. Ik dus. Een trainer met passie en plezier én met een rugzak vol ervaring in het bedrijfsleven.
 • Altijd een persoonlijke intake, zodat ik de training op jouw bedrijf kan afstemmen.
 • Geen ingewikkelde materie en theoretisch jargon. Maar vooral leren door te dóen.
 • Veel concrete voorbeelden en ervaringsverhalen ter inspiratie.
 • Rollenspellen met een acteur om de trainingen nóg effectiever te maken.
 • Engels? Geen probleem voor mij en de acteurs!

Praktische informatie

Effectief leren communiceren gaat niet vanzelf. Daarom nemen we er ruim de tijd voor in de 3,5 uur die deze training duurt. In die tijd gaan we lekker actief aan de slag. Niet met marathons en hindernissenparcours, maar wel met rollenspellen, voorbeelden, tips en oefeningen. Dat alles afgestemd op jouw bedrijf naar aanleiding van een persoonlijke intake met jou.

De training is bedoeld voor maximaal 12 personen, maar minder mensen kan ook. Geen groep is te klein. Bij de training is een professionele acteur aanwezig. Ik weet uit ervaring dat dat de training nóg effectiever maakt.

Investering

De investering voor de training is €1.470,- exclusief btw. Dit bedrag is inclusief de kosten voor de acteur, een uitgebreide intake met jullie, mijn reiskosten en alle voorbereidingen die ik voor de training tref. Alleen eventuele kosten voor de locatie of catering komen hier nog bij.

Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor jullie kan betekenen?

Bel of mail me gerust als je vrijblijvend eens wilt sparren over de mogelijkheden binnen jullie organisatie.

Hopelijk tot ziens! //Elja

Feedback geven en ontvangen
Loading cart ...