Training: Beter samenwerken door DISC

Verloopt de onderlinge samenwerking binnen jouw organisatie of team niet goed? En komen de collega’s er samen niet uit? 

Deze DISC-training zorgt voor een effectievere samenwerking tussen personen voor wie het in eerste instantie onmogelijk leek om samen te werken. 

DISc training

Hoe komt het toch dat bepaalde mensen zo flexibel zijn en dat anderen juist hechten aan vaste procedures? En hoe komt het dat sommige mensen verandering omarmen terwijl anderen bij veranderingen vooral weerstand ervaren?

De DISC-training geeft antwoord op al deze vragen. En dat niet voor niets, want het belang van samenwerken en zelfinzicht wordt steeds groter binnen organisaties..  

disc training

Het resultaat van de DISC-training

Deze training geeft vooral praktische handvatten waar je in veel situaties in jouw carrière (en privé) van kunt profiteren. Na afloop van de training heb je inzicht in je eigen gedrag, je kwaliteiten, je aandachtspunten en in jouw uitdagingen. Je bent in staat om helder en effectief je boodschap te communiceren.

Na afloop van de training…

  • …kun je het voorkeursgedrag van anderen herkennen.
  • …kun je inspelen op het voorkeursgedrag van jouw collega’s.
  • …zal de communicatie effectiever verlopen. Verbaal én non-verbaal.
  • …kun je beter samenwerken. Zelfs met collega’s met wie het eerder niet klikte.
  • …ervaar jij binnen je team een fijnere sfeer. En kom je beter tot je recht.

Wat is de DISC-methode?

De DISC-methode heeft al miljoenen mensen wereldwijd inzicht gegeven in hun eigen gedrag. Want ieder van ons heeft zijn eigen persoonlijkheid en zijn eigen communicatievoorkeur met de bijbehorende stijl van communiceren.  

De DISC-methode gaat uit van vier profielschetsen. Ieder mens is een mix van de vier DISC-stijlen, waarbij één, twee of drie stijlen de boventoon voeren.

disc training

Een voorbeeld is hoe iedereen op zijn eigen manier een knoop doorhakt. Sommigen vinden het prettig om alles in detail te vergelijken en op basis daarvan rationeel een beslissing te nemen. Anderen gaan daarentegen liever met hun gevoel mee.   

Niet één individu is gelijk en niet één DISC-profiel geeft dezelfde uitkomst. Dat verklaart vaak een hoop. 

Kennis van je eigen voorkeursprofiel helpt je inzien waarom je doet wat je doet. En wat jouw krachten en valkuilen zijn. En dat niet alleen, je haalt uit de analyse van je DISC-profiel ook heel wat praktische tips voor de omgang met anderen. Juist voor de omgang met mensen die totaal anders zijn dan jij. 

De methode leert iedereen om met simpele aanpassingen tot een betere samenwerking te komen. Ook als de klik met iemand er niet meteen is. 

Wat gaan we tijdens de DISC-training doen?

Wees niet bang dat we tijdens de DISC-workshop alleen in de theorie duiken. Integendeel, we gaan vooral lekker praktisch aan de slag. Zodat je de volgende werkdag al de geleerde stof op de werkvloer kunt toepassen. Iedereen gaat dan ook met heel wat nieuwe inzichten en tips naar huis. 

Tijdens de workshop leer ik je meer over de verschillende profielen. Zowel jouw eigen profiel als dat van de mensen om je heen. 

Elke deelnemer vult vooraf een (online) vragenlijst in waar een persoonlijk DISC-profiel uit rolt. Oftewel, een beschrijving waarmee je jouw eigen gedrag kunt verklaren. En waarmee je inzicht krijgt in jouw eigen krachten en valkuilen. Op basis van het profiel krijg je praktische tips om jezelf te ontwikkelen in de omgang met anderen. Op het werk en privé!

Praktische informatie

DEELNEMERS

1 – 12

DUUR

Deze workshop duurt 3,5 uur en kan worden geboekt in de ochtend, middag of avond.

INVESTERING

De investering voor de training is € 1.070,- exclusief btw. Dit bedrag is inclusief een intake, mijn reiskosten en reistijd en alle voorbereidingen die ik voor de training tref. Alleen eventuele locatie- of cateringkosten komen hier nog bij.

PERSOONLIJKE DISC-PROFIEL

Voorafgaand aan de training wordt de deelnemers gevraagd een online vragenlijst in te vullen. Dit levert een uitgebreid DISC-profiel van 20+ pagina’s per persoon op. Dit profiel kost € 99,- per persoon. Benieuwd hoe een DISC-profiel eruitziet? Klik dan hier.

disc training

Over deze training bij EB ACADEMY.

Mijn trainingen zijn anders dan anders. Ik ben geen groots trainingsbureau dat een willekeurige trainer jouw kant op stuurt. Nee, ik verzorg mijn trainingen zelf. 

Na 15 jaar ervaring in de sales, marketing en als manager in het bedrijfsleven zet ik mijn ervaringen in om anderen te helpen. 

Daarbij kies ik voor maatwerk en pas ik de training volledig aan op de organisatie waar jij werkt. 

Lange presentaties doe ik niet aan. Wat ik wel doe? Samen met de deelnemers praktisch bezig zijn met voorbeelden uit jouw eigen praktijk. Juist daardoor kunnen deelnemers écht van mijn trainingen profiteren.

Nieuwsgierig geworden wat ik voor jullie kan betekenen?

Bel of mail me gerust als je vrijblijvend eens wilt sparren over de mogelijkheden binnen jouw organisatie. 

Hopelijk tot ziens! //Elja

disc training
Disc training