Training: Hoe geef en ontvang je feedback?

Kunnen jullie binnen jouw organisatie meer van elkaar leren door elkaar vaker feedback te geven? Maar blijkt het nog best lastig om feedback echt uit te spreken? En wordt er ook nog weleens defensief gereageerd bij het ontvangen van feedback?

Dan gaat de workshop ‘Hoe geef en ontvang je feedback?’ zeker helpen.

Na deze training weet je zeker dat feedback niet meer alleen de taak van de leidinggevende is. Iedere medewerker leert feedback geven en ontvangen op een krachtige, constructieve manier.

Het resultaat? Betere feedback, meer samenwerking, persoonlijke groei én een fijne werksfeer!

Wat ga je leren?

Feedback is een krachtig iets. Maar goede feedback valt of staat bij hoe het wordt gebracht. Je hebt vast weleens ervaren dat hoe het is als iemand je kritiek geeft waar je precies niks mee kunt. En misschien heb je ook weleens gemerkt dat je teamleden een drempel voelden om elkaar feedback te geven. Want wat nu als het vervelend overkomt?

Ik help jullie om écht van feedback te profiteren en die drempel te verlagen.

Tijdens deze workshop leren deelnemers om feedback op een krachtige manier in te zetten. Zowel bij het geven als bij het ontvangen van feedback. De workshop geeft onder meer antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe kun je openstaan voor feedback van een ander?
 • Hoe ga je op een goede manier om met feedback?
 • Wat doe je als je het niet met feedback eens bent?
 • Hoe voorkom je dat je door ontvangen feedback meteen schiet in het idee “alles fout te doen”?
 • En hoe kun je op een tactische, constructieve manier zelf feedback geven?

Theorie én praktijk

Uitgangspunt tijdens de workshop is het feedbackmodel AID (Action – Impact – Do). Klinkt vaag? Nu nog wel! Tijdens de workshop leg ik natuurlijk precies uit hoe dit model werkt en gaan we vooral praktisch met dit model aan de slag.

Geen vage theorieën dus, maar concrete voorbeelden en tips waar iedere deelnemer direct mee verder kan.

Waar nodig geef ik voorbeelden van mijn eigen ervaringen, want ook ik heb zo mijn ervaringen met feedback krijgen en ontvangen – succesvol en minder succesvol.

Die ervaringen deel ik graag, omdat ik merk dat deelnemers daar herkenning in vinden én er hun wijze lessen uit kunnen trekken.

Het resultaat na de workshop

Na afloop van deze workshop gaan deelnemers niet met lege handen naar huis. Per mail ontvangen ze een e-book met tips om nog vaak van te profiteren. Maar ook biedt de workshop heel wat handvatten.

Na deze training…

 • …durven medewerkers elkaar feedback te geven waar ze iets aan hebben. Zonder drempels te voelen.
 • …kunnen zij feedback geven die wérkt. Krachtig, maar zonder te kwetsen.
 • …staat iedereen meer open voor feedback van anderen.
 • …kunnen zij feedback gebruiken om te groeien en te leren.
 • …zijn onnodige feedbackdiscussies voorgoed verleden tijd.

Oftewel, deze workshop helpt iedere medewerker om verder te groeien. En geeft handvatten om door het geven van feedback elkaar te helpen groeien.

Feedback geven en ontvangen

Over deze workshop bij EB Academy

Boek je deze workshop? Dan kom ik, Elja, deze workshop graag op jouw locatie verzorgen. Ik ben geen groots trainingsbureau, maar geef al mijn workshops en trainingen zelf. Juist daardoor durven deelnemers zich open te stellen en weet mijn boodschap hun te bereiken.

Naar mijn trainingen neem ik niet alleen een flinke dosis energie en enthousiasme mee, maar ook 15 jaar ervaring in de sales en marketing en als manager in het bedrijfsleven. Voor iedere organisatie – MKB of groot bedrijf – bied ik maatwerkoplossingen.

Ik zorg ervoor dat de workshop volledig bij jouw organisatie past. De focus ligt daarbij op de praktijk, op eigen ervaringen en op oefenen met rollenspellen. Wees niet bang: met lange presentaties zal ik deelnemers dus niet vermoeien. Lange presentaties doe ik niet aan.

Juist door mijn praktische insteek hebben al veel deelnemers profijt gehad van mijn workshops en trainingen.

Deelnemers aan de workshop ‘Hoe geef en ontvang je feedback?’ profiteren van het volgende:

 • Een bewezen nuttige training, die ik al bij veel bedrijven heb mogen geven.
 • Je weet altijd wie je voor je hebt. Ik dus. Een trainer met passie en plezier én met een rugzak vol ervaring in het bedrijfsleven.
 • Altijd een persoonlijke intake, zodat ik de training op jouw bedrijf kan afstemmen.
 • Geen ingewikkelde materie en theoretisch jargon. Maar vooral leren door te dóen.
 • Veel concrete voorbeelden en ervaringsverhalen ter inspiratie.
 • Rollenspellen met een acteur om de trainingen nóg effectiever te maken.
 • Engels? Geen probleem voor mij en de acteurs!
Feedback geven en ontvangen

Praktische informatie

Wil je jouw organisatie laten profiteren van de kracht van feedback? Voor betere samenwerking, een fijnere sfeer en meer groei en ontwikkeling? Boek dan deze masterclass en gun je medewerkers de kans om écht goede feedback te geven en te krijgen. Daar plukt iedereen de vruchten van.

We nemen ruim de tijd (3,5 uur) om in het onderwerp feedback te duiken, zodat niets onbesproken blijft. In die tijd gaan we lekker actief aan de slag. Nee hoor, deelnemers hoeven niet te rennen. Wel komen er veel rollenspellen, voorbeelden, tips en oefeningen voorbij. Dat alles afgestemd op jouw organisatie naar aanleiding van een persoonlijke intake met jou.

De workshop is bedoeld voor maximaal 12 personen, maar minder mensen kan ook. Bij de training is een professionele acteur aanwezig voor de rollenspellen. Ik weet uit ervaring dat dat de workshop nóg effectiever maakt.

Investering

De investering voor de workshop is €1.470, – exclusief btw. Dit bedrag is inclusief de kosten voor de acteur, een uitgebreide intake met jullie, mijn reiskosten en alle voorbereidingen die ik voor de training tref. Alleen eventuele kosten voor de locatie of catering komen hier nog bij.

Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor jullie kan betekenen?

Ook benieuwd hoe jouw organisatie van feedback kan profiteren? Bel of mail me gerust als je eens vrijblijvend wilt sparren over de mogelijkheden binnen je organisatie. Ik help jullie graag!

Hopelijk tot ziens! //Elja

Feedback geven en ontvangen
Loading cart ...