DISC-cursus

Hoe goed ken jij jezelf?

Vraag je je weleens af waarom die ene vriendin nooit snel to the point kan komen? En waarom je partner kritiek zo moeilijk kan verdragen? Of waarom je directe collega nooit eens vraagt hoe het met je gaat? Een goede relatie, een goede band met je familie of waardevolle vriendschap gaat niet over hetzelfde zijn als ieder ander. Het gaat vooral over beseffen waarom je doet wat je doet. En waarom een ander doet wat hij of zij doet.

Precies dat is waar de DISC-methode voor bedoeld is. DISC geeft je inzicht in je eigen gedrag en communicatiestijl, en in het gedrag en de communicatiestijl van anderen. Zodat jij voortaan bepaalde frustraties of juist krachten van jezelf beter begrijpt, ook in contact met anderen. En zodat je die kennis kunt gebruiken om betere relaties aan te gaan.  

Wil jij dat ook? Doe dan mee aan deze 5-daagse online cursus waarin ik je precies leer hoe je aan de hand van inzicht in je eigengedrag, valkuilen en krachten betere relaties opbouwt met de mensen om je heen.

WAT LEVERT DE DISC-CURSUS JE OP?

Je krijgt inzicht in jouw persoonlijke voorkeuren qua gedrag en in de voor- en nadelen daarvan. Daardoor begrijp je ook beter waar je in contact met anderen tegenaan kunt lopen.


Je leert (juist door de kennis over je eigen gedrag) hoe je jouw stijl zo kunt aanpassen dat je effectiever met anderen kunt communiceren. Ja, ook met die ene irritante kennis of collega.


Je ontdekt welke non-verbale communicatiestijl jij van nature gebruikt. En je leert concreet hoe je non-verbale signalen beter kunt interpreteren en benutten.


Je leert je inleven in een ander, waardoor je dankzij een paar kleine aanpassingen in je communicatie makkelijker een ‘klik’ kunt maken. Ook met mensen die heel anders zijn.

En het belangrijkste: dankzij al die inzichten kun jij (nóg) beter samenwerken met anderen.